BEGELEIDING, ADVIES EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Staan hoog in het vaandel bij stichting Guney.

STICHTING GUNEY, ONTWIKKELING EN EDUCATIE

Stichting Guney is officieel opgericht in het jaar 2009, met als doel zich in te zetten voor belangrijke sociaal-maatschappelijke projecten, waarin ontwikkeling en educatie van de mens centraal staan.
De stichting is vernoemd naar de heer Hasan Guney. Heer Guney is in het jaar 2014 benoemd tot lid van de Orde van Oranje Nassau vanwege al zijn inzet voor de samenleving. Naast zijn non-profit werkzaamheden voor diverse instellingen, zette de heer H. Guney zich in voor studenten uit het buitenland. Deze studenten, die veelal voor het eerst in dit land en deze omgeving zijn, weten vaak niet hoe en/of wat ze moeten doen. Hij begeleidde hen, maakte hen wegwijs en lette daarbij niet slechts op materiële zaken, maar ook op de morele ontwikkeling van deze individuen. Doordat het aantal soortgelijke hulpbehoevende en studenten bleef toenemen en het bereik van Heer Guney alsmaar uitbreidde, is er besloten om deze activiteiten een officiële vorm te geven.

Met ingang van juni 2009 is er een stichting opgericht, die deze activiteiten gaat bundelen en coördineren, zodat er systematisch hulpbehoevende studenten uit het buitenland geholpen kunnen worden. Naast HBO- en universitaire studenten wordt er ook veel aandacht besteed aan de basisscholen en de middelbare scholen. Dit om de achterstand en vroegtijdige schooluitval te voorkomen. Bij alle activiteiten staat de ontwikkeling, kennisvergaring, participatie, en integratie in de samenleving op de eerste plaats. Tevens wordt er continu gepolst naar de behoeften van de doelgroep en worden daartoe activiteiten opgestart.

STICHTING GUNEY

Koninklijke onderscheiding                                                                           
Na het overlijden van Heer Guney op 3 december 2015, heeft zijn oudste dochter E. Guney het stokje overgenomen en is zij samen met een sterk en divers team van vrijwilligers verder gegaan met het opzetten en uitvoeren van projecten namens Stichting Guney. Ook de werkzaamheden van E. Guney zijn niet onopgemerkt gebleven; op 27 april 2017 is zij namelijk onderscheiden met een lintje tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Kortom, in de loop der jaren heeft de stichting zich dankzij het team van vrijwilligers verder kunnen uitbreiden en zowel haar doelgroep als bereik kunnen uitbreiden door middel van het opzetten van nieuwe projecten.

Genomineerd voor Leidse vrijwilligersorganisatieprijs
In 2019 heeft de jury van de Leidse Vrijwilligersprijs stichting Guney O&E genomineerd voor de jaarlijkse Leidse vrijwilligersorganisatieprijs.  

De Gouden Tulp
Op 29 oktober 2022 heeft de stichting de Gouden Tulp prijs gewonnen voor de beste Turkse zelforganisatie van Nederland. 

Nominatie persoon van het jaar 2023
Het Leidsch Dagblad heeft 9 mensen uit de regio Leiden geselecteerd voor de titel “Persoon van het Jaar”. Onze voorzitter was een van de genomineerden voor de titel “Persoon van het Jaar 2023” vanwege haar werkzaamheden voor de samenleving.

Top 50
50 Vrouwen die in Leiden het verschil maken op allerlei manieren. Deze vrouwen ondersteunen graag andere mensen, vooral andere meiden en vrouwen. Onze voorzitter is opgenomen in de Top 50 met de volgende tekst: “Drijvende kracht acher en een verbindende factor in de Turkse Leidse gemeenschap, slaat bruggen voor het overwinnen van verdeeldheid en het bevorderen van samenwerking. Groot rolmodel”

WILT U ONS STEUNEN?

Graag! Zo kunnen wij ons nog beter inzetten voor de maatschappij. U kunt ons zowel financieel als fysiek steunen, hoe?